KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA KaMi GuRu MaLaYsIA

Thursday, October 7, 2010

Sukan Dan Rekreasi Semester 3 
(29 September- 2 Oktober)


  
PPISMP BM/PSV SEMESTER 3


We ArE OnE FamILy...
Pada 29 September – 2 Oktober 2010, Program Persediaan Ijazah Sarjana Muda (PPISMP) Semester 3 yang mengambil kursus major dan minor Pendidikan Jasmani Dan Kesihatan telah melaksanakan aktiviti pendidikan luar bilik kuliah iaitu Sukan Dan Rekreasi yang bertempat di Pusat Latihan Kokurikulum Zon Sabah (PULAKO). Peserta terdiri daripada para pelatih bagi tiga buah opsyen iaitu PPISMP PJK/BM/BI, PPISMP BM/PJK/PSV dan PPISMP BM/PJK/KS. Seramai 56 orang para guru pelatih dan 6 orang fasillitator yang terdiri daripada Pensyarah-Pensyarah dari Jabatan Pendidikan Jasmani dan Kesihatan terlibat dalam aktiviti Sukan dan Rekreasi ini. Pelbagai aktiviti lasak dilakukan sepanjang perkhemahan Sukan dan Rekreasi itu diadakan. Antaranya ialah aktiviti air, abseiling, ikhtiar hidup dan kajian bearing. Aktiviti-aktiviti tersebut diadakan di pelbagai tempat yang menarik di sekitar Keningau.  Melalui aktiviti pendidikan luar bilik kuliah ini, kami sebagai guru pelatih mendapat banyak manfaat terutamanya sebagai persediaan cabaran mengajar di pelbagai tempat lebih-lebih lagi kawasan pendalaman. Aktiviti-aktiviti yang dilakukan banyak mengajar kami untuk menjadi lebih cekal, tabah serta berpengetahuan tinggi dalam menghadapi situasi sulit.


Muka-muka tidak sabar untuk menjalani aktiviti air...


Fasillitator sedang menunjukkan cara untuk melakukan aktiviti abseiling...


Timbalan Pengarah bersama pensyarah-pensyarah pengiring..1 comment:

  1. "saya suka blog ini, bak kata pepatah Melayu...ibarat padi, semakin tunduk semakin berisi....lama-lama jadi bukit lau benda tu kita kumpul sikit-sikit, ....belakang parang kalau diasah akan tajam juga....begitulah resmi kita sebagai manusia...my frens..thanks for being my friends...i love you all....nice blog. keep it upzz!!!

    ReplyDelete